Dinsdag 16 januari 2018

BNR geïnteresseerd in radiorechten Eredivisie

BNR Nieuwsradio gaat proberen de radiorechten van het Eredivisievoetbal binnen te halen, meldt het Algemeen Dagblad zaterdag. De Eredivisierechten komen vanaf het seizoen 2013/2014 weer vrij. Eind dit jaar wordt hierover onderhandeld.

Paul van Gessel, directeur van BNR Nieuwsradio, zoekt aansluiting met een andere commerciële partij om tegen het NOS-aanbod op te kunnen bieden. BNR mikt hiermee op een jongere doelgroep. Van Gessel meldt zaterdag in het Algemeen Dagblad: “In Engeland zie je bijvoorbeeld dat een radioverslag met een oud-speler wordt gedaan. Het succes van Voetbal International bewijst dat voetbal, inhoud en entertainment ook samen gaan”.

Naast BNR Nieuwsradio en de NOS, zal naar verwachting Radio 538, samen met Sanoma en SBS 6 een gooi gaan doen naar de rechten voor het Eredivisievoetbal. Deze combinatie zal dan een bod doen op het totale Eredivisierechtenpakket, zowel radio als tv.

NOS-directeur Jan de Jong denkt dat NOS Langs de Lijn hoe dan ook Eredvisievoetbal zal blijven verslaan: “TV-rechten zijn goed af te schermen want je kunt mensen met camera’s de entree verbieden, maar voor de radiorechten ligt dat anders. Als Evert ten Napel verslag doet vanuit een tv-ruimte in Hilversum zie ik geen belemmering.”

Born: Mediamagazine

Bericht delen