BNR bezuinigt fors
dinsdag 25 augustus 2020

BNR bezuinigt fors

BNR Nieuwsradio gaat flink bezuinigen als gevolg van de coronacrisis. De programmering van het radiostation zal worden aangepast als gevolg van een reorganisatie. Er zullen ongeveer 20 mensen hun baan verliezen, waarvan iets minder dan de helft in vaste dienst is. In totaal werken er 52 mensen bij het radiostation, dus het gaat om een groot deel van de medewerkers.

“Corona heeft geleid tot een flinke teruggang in advertentieomzet. Omdat BNR hiervan geheel afhankelijk is voor zijn inkomsten, moeten we nu helaas maatregelen nemen. Dat gaat ons allemaal aan het hart”, laat Eugenie van Wiechen, de algemeen directeur van de FD Mediagroep, weten.

BNR Nieuwsradio had al plannen om op termijn de programmering aan te passen, vanwege het veranderende luistergedrag. Dit gebeurt nu sneller dan gepland. De zender investeert de afgelopen jaren al flink op innovatie met onder meer podcasts en smart radio.

Hoofdredacteur Mireille van Ark zegt daarover: “Het luistergedrag zien we al langere tijd veranderen. Mensen scannen de headlines vaak digitaal. Daarnaast zie je bij podcasts en onze digitale kanalen een forse stijgende trend, die door corona verder toegenomen is. De FM willen we nu nog sterker positioneren door snelle live berichtgeving en duiding bij het nieuws, met de nadruk op economisch en zakelijk nieuws.”

De directie en hoofdredactie van BNR hebben hun plannen dinsdag voorgelegd aan de Ondernemingsraad en Redactieraad. Hoe de nieuwe programmering eruit komt te zien is nog niet bekend.

Bron: Adformatie/BM

Bericht delen