Bezwaar tegen ‘gedwongen’ verhuizing Radio 2 & 5
Woensdag 03 oktober 2018

Bezwaar tegen ‘gedwongen’ verhuizing Radio 2 & 5

Vanuit KRO-NCRV en AVROTROS is officieel bezwaar aangetekend tegen de NPO-plannen voor een ‘gedwongen’ verhuizing van Radio 2 en Radio 5. Dat meldt het AD.

Voor de verhuizing zou een verbouwing nodig zijn die ‘onnodig’ miljoenen gaat kosten. NPO geeft aan dat het juist voor de meest kostenefficiënte oplossing heeft gekozen. De onafhankelijke geschillencommissie buigt zich vrijdag over de klacht van de omroepen.

Radio 2 en Radio 5 huizen al jaren in het AKN-gebouw, maar de NPO wil ze beide in het Radiohuis (in het NPO-pand op het Media Park) hebben. De betrokken omroepen zijn het daar niet in eerste instantie mee eens.

Uit verschillende achtergrondgesprekken blijkt dat vooral de kosten een probleem zijn. De verbouwing van het Radiohuis zal miljoenen gaan kosten en dat is onnodig in een tijd van forse bezuinigingen op en ontslagen bij de publieke omroep, vinden de omroepen.

Daarnaast vinden Radio 2 en Radio 5 dat het huidige onderkomen prima voldoet en hoeven ze niet per se iets nieuws. Ze geven aan dat de verhuizing puur een prestigeproject is van de NPO.

Bron: AD/BM

Bericht delen