BertOp5 donderdag over radiolegende Tom Mulder
woensdag 29 juli 2020

BertOp5 donderdag over radiolegende Tom Mulder

Dj Tom Mulder overleed op 2 januari van dit jaar. In 2004 is hij getroffen door een hersenbloeding, met kerst vorig jaar werd hij opnieuw ziek. Tijdens het Radiogala op 30 januari in Gooiland in Hilversum heeft Erik de Zwart Tom Mulder herdacht. Op radio en televisie en in kranten is aandacht geweest voor zijn overlijden.

Maar Bert Kranenbarg vindt dat Tom Mulder postuum een plek verdient in zijn podcastserie RadioReuzen en in het radioprogramma BertOp5. Daarom is aflevering 25 van de serie gewijd aan de man die in 1969 begon als Klaas Vaak bij Veronica. In 1973 stapte Mulder over naar de TROS, waar hij vanaf 5 april 1979 opeens Tom Mulder heette.

Collega’s spreken in deze aflevering van RadioReuzen uitgebreid over de onvergetelijke programmatitels van Tom Mulder: De Havermoutshow, 50 pop of een envelop, Poster en Nachtwacht. En ook de periode vanaf 1988 komt aan bod, aanvankelijk Cable One, daarna Radio 10.

“Tom was een echte radiofreak”, zegt Ad Roland die jarenlang met Tom Mulder in het TROS Hilversum 3-team zat. “Hij wist precies wat zijn publiek wilde horen”, aldus Frits Spits. Erik de Zwart zegt: “Een heel unieke radiomaker met een volstrekt eigen geluid en wie kan dat anno 2020 nog zeggen.”

“Hij was de meester, geweldig in ironie en grapjes”, zegt Eddy Keur. Ook Giel Beelen denkt nog wel eens aan deze “waanzinnige radiomaker. Tom was de eerste radiobaas die mij ontslagen heeft.” En er komen nog veel meer radiomakers aan het woord over Tom Mulder: Hans Schiffers, Felix Meurders, Peter van Bruggen, Jeroen van Inkel, Ron Brandsteder, oud-producer Ger Loogman en oud-technici Ad Bouman, Herman Dales en Juul Geleick.

BertOp5 over Tom Mulder is donderdag 30 juli van 16.00 tot 18.00 uur te horen bij KRO-NCRV op NPO Radio 5. Een uitgebreidere versie inclusief programmafragmenten verschijnt donderdag na de uitzending als aflevering 25 in de podcastserie RadioReuzen.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen