Dinsdag 16 januari 2018

'Beperkte mediavoorziening op de Cariben'

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is bereid om een actieve rol te spelen in het beschikbaar stellen van (onderdelen van) programma’s van haar radiozenders aan de huidige partnerstations van RNW op de Caribische eilanden. Dat schrijft de NPO in een brief aan minister Marja van Bijsterveldt (Cultuur).

Van Bijsterveldt heeft de NPO verzocht om een voorstel te doen, nadat de Tweede Kamer verschillende vragen stelde over de toekomstige mediavoorziening voor de Caribische eilanden. De Wereldomroep (RNW) moet reorganiseren na flinke bezuinigen.

De NPO heeft op voorstel van de minister hoofdlijnen ontwikkeld over het vanaf 2013 bij de NPO onderbrengen van de verzorging van Nederlandstalig radioaanbod voor de zelfstandige landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de BES-eilanden. “Dit is in nauw overleg gebeurd met de collega’s van de NTR, binnen de landelijke publieke omroep onder andere verantwoordelijk voor de programma’s voor etnische en culturele minderheden”, schrijft de NPO in de brief.

De minister heeft al laten weten dat ze het voorstel wel ziet zitten. “Aan de NPO en NTR heb ik te kennen gegeven dat ik met het ingediende voorstel in kan stemmen. Er komt een (beperkte) mediavoorziening op de Cariben, aansluitend op de mediawettelijke taak van de publieke omroep. Zo wordt in het voorstel invulling gegeven aan de lokale nieuwsbehoefte”, schrijft Van Bijsterveldt op haar beurt in een brief aan de Kamer.

Bron: RNW/Broadcast Magazine

Bericht delen