Dinsdag 16 januari 2018

Bekende presentatoren bij 40UP Radio

Vanaf nu nemen bekende dj’s plaats achter de microfoon van de internetzender 40UP Radio. Het gaat om Mart Smeets, Johan Derksen, Jan Donkers, Robert ten Brink, Vincent van Engelen, Leo van der Goot, Marc Stakenburg, Rob Stenders en Harry de Winter.

40UP Radio ‘Listen To The Music’ is opgericht door Harry de Winter met de muzikale hulp van Rob Stenders. De genoemde mannen presenteren in de avonduren (tussen 22.00 en 01.00 uur) all time favorites uit hun privécollectie. De programma’s worden op zondag van 09.00 tot 23.00 uur herhaald en zijn aanvullend op de reguliere programmering. 40UP Radio draait sinds 2015 non-stop muziek voor en door muziekliefhebbers. De muziek die je niet meer hoort op de hedendaagse radio, maar albumtracks en nummers van tijdloze en nieuwe artiesten.

Harry de Winter over 40UP Radio: “Wij willen met 40UP Radio niet gaan voor de bekende hits, maar juist voor die pareltjes die niet door de bestaande radiostations worden gedraaid. De gepresenteerde programma’s zijn eilandjes van persoonlijke smaak. We hebben geen format, maar de presentatoren doen wat zij zelf willen. Dat levert eigenwijze en eigengereide radio op, niet gehinderd door een ‘format-politie’. Zoiets bestaat nergens in het huidige radiolandschap. Er is altijd wel een wijsneus van 26 jaar, die weet hoe het zou moeten. Maar gelukkig niet bij 40UP Radio.”

De Winter stond zo’n tien jaar geleden aan de basis van 40UP, omdat hij er destijds van baalde dat er bijna nergens meer gedanst kon worden door 40-plussers. In eerste instantie was het een eenmalig feestje in Paradiso, maar bijna tien jaar later is 40UP uitgegroeid tot een rondreizende dansavond voor een volwassen generatie. Sinds 2006 zijn er ongeveer 300 clubavonden van 40UP geweest door het hele land.

Bron: Ouderenjournaal/Broadcast Magazine

De Winter, Derksen, Ten Brink, Donkers en Rottenberg geven een toelichting in DWDD

Bericht delen