Dinsdag 16 januari 2018

Beelen, Ekdom en Veenstra naar Glazen Huis

3FM maakte dinsdag bekend welke dj’s voor 3FM Serious Request 2012 het Glazen Huis ingaan. Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra zijn de drie dj’s zullen vanaf 18 december zes dagen in het Glazen Huis verblijven. 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers maakte de namen bekend tijdens de Coen & Sander Show.

Voor deze negende editie van de actie staat het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede. Beelen, Ekdom en Veenstra eten die dagen niets en maken 24 uur per dag radio en TV. De actie is online te volgen via 3FM.nl. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. Het doel is om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de stille ramp die centraal staat: babysterfte.

Ruim 5,5 miljoen baby’s sterven elk jaar binnen een maand na de geboorte of voor en tijdens de bevalling. Met eenvoudige hulp en begeleiding kan deze stille ramp bestreden worden. Daarom vragen 3FM en het Rode Kruis met Serious Request dit jaar aandacht voor deze kwetsbare allerkleinsten. Het Rode Kruis helpt en bereikt met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers de moeders en baby’s die dat het hardst nodig hebben. Het Rode Kruis kan levens redden door hulp en begeleiding voor, tijdens en na de geboorte van een baby. Zij zet zich in voor voorlichting, hygiënepakketten en medische instrumenten voor een veilige bevalling en helpt bijvoorbeeld met vervoer naar een ziekenhuis.

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM samen met het Rode Kruis elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sloot Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 deed het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met Schweizer Fernsehen. Ook in Nairobi, Kenia staat sinds 2008 elk jaar een Glazen Huis. In 2011 stond het Glazen Huis in Leiden en was de opbrengst op de slotavond van de actie € 8.621.004,-. In 2012 staat het Glazen Huis in Enschede en in 2013 in Leeuwarden.

Bron: 3FM

Bericht delen