AVROTROS wil Annemieke Schollaardt op tijdslot Rob Stenders
woensdag 24 februari 2021

AVROTROS wil Annemieke Schollaardt op tijdslot Rob Stenders

BNNVARA-dj Rob Stenders stapt over van NPO Radio 2 naar Radio Veronica en hij wordt daar zendermanager. Zijn vaste sidekick Caroline Brouwer stapt ook over en ze blijven Stenders Platenbonanza maken.

AVROTROS hoopt dat Annemieke Schollaardt het tijdslot van Rob Stenders op NPO Radio 2 mag overnemen. Dat zou oorspronkelijk al gebeuren in de zomer van 2017, toen Stenders aankondigde te vertrekken maar uiteindelijk toch bleef bij NPO Radio 2.

“Typisch dat Stenders nu vertrekt, maar we wisten al dat loyaliteit niet z’n sterkste kant is”, reageert Eric van Stade, algemeen directeur bij AVROTROS, cynisch. “Ik hoop dat de NPO zich nog goed herinnert hoe groot de ellende een paar jaar geleden was voor met name Annemieke.”

Stenders maakt donderdag 25 februari al zijn laatste uitzending op NPO Radio 2. Frank van ’t Hof zal Stenders namens BNNVARA tijdelijk vervangen. Daarna mogen alle omroepen intekenen voor het tijdslot van 14.00 uur tot 16.00 uur met ideeën en een dj.

AVROTROS rekent op de kans voor Schollaardt. “Wij zullen Annemieke zeker naar voren schuiven”, aldus Van Stade. “Zij heeft nu op de vrijdagmiddag, in hetzelfde tijdslot met een soortgelijk programma, bewezen dat zij dezelfde luistercijfers haalt. Zij is hier geknipt voor.”

BNNVARA intussen heeft nog een voorname kandidaat in de nacht zitten. Dat is Giel Beelen, die afgelopen najaar na een teleurstellend avontuur bij Veronica terugkwam naar de NPO. Beelen maakt nu een nachtprogramma op NPO Radio 2, heeft het goed naar zijn zin, maar blijft daar niet voor altijd. “BNNVARA en NPO Radio 2 hebben ambities”, zei hij recent. “Er zijn geen harde afspraken gemaakt, maar ik zal niet voor eeuwig in de nacht zitten”, aldus Beelen toen.

Bron: AD/BM

Bericht delen