Article header image

AVROTROS spant zaak aan tegen NPO

AVROTROS legt zich niet neer bij het besluit van de NPO om Annemieke Schollaardt en Rob Stenders afwisselend het middagprogramma op NPO Radio 2 te laten presenteren.

Dj Annemieke Schollaardt is sinds begin september dagelijks te horen op de zender tussen 14.00 en 16.00 uur, maar de NPO besloot onlangs dat zij per 1 januari dit tijdslot voortaan moet delen met Rob Stenders.

Schollaardts omroep AVROTROS is het hier niet mee eens. Directeur Eric van Stade bevestigt aan het AD dat hij zijn juridische afdeling aan het werk heeft gezet.

Rob Stenders koos voor een transfer van AVROTROS naar zijn ‘oude vertrouwde nest’ BNNVARA. Hij had erop gerekend dat hij zijn Platenbonanza, het best beluisterde programma op NPO Radio 2, gewoon kon blijven maken.

Maar de NPO besliste aanvankelijk anders: de middagplek bleef bij AVROTROS, die koos voor voormalig NPO 3FM-presentatrice Annemieke Schollaardt die daar nu dagelijks te horen is. Het verdwijnen van Stenders leidde tot bakken kritiek op NPO-radiobaas Jurre Bosman.

Bosman kwam hier vorige maand toch op terug en meldde een compromis voor het nieuwe jaar: Stenders keert terug en is te horen van maandag tot en met donderdag. Schollaardt vult de middaguren met haar programma van vrijdag tot en met zondag.

Bron: AD/BM

Bericht delen