Dinsdag 16 januari 2018

AVRO brengt documentaire over Ruud de Wild

De AVRO zendt donderdag 21 maart om 21.35 uur op Nederland 3 een documentaire uit over 538-presentator Ruud de Wild. In Up Close vertelt hij over zijn werk als deejay en schilder.

Als schilder zet hij zich af tegen de Nederlandse incrowd en subsidiecultuur waarin kunst met een grote K wordt geschreven. Zijn eigen werk, waarin typografie en bekende songteksten het vertrekpunt zijn, is hot. De doeken worden wereldwijd verkocht en een ‘De Wild’ van formaat doet inmiddels meer dan € 15.000,-. Als autodidact durfde hij lange tijd niet met zijn werk naar buiten te treden als ‘de zoveelste Bekende Nederlander die zo nodig moet kwasten.’

Als deejay wordt hij verafgood of verguisd en zijn beslissing om een live-uitzending vanuit concentratiekamp Auschwitz te maken was goed voor keiharde kritiek in de traditionele media en op internet. Achter zijn ogenschijnlijk provocerende keuze zit echter de motivatie van een vader die zijn kinderen een document wil nalaten. In een ontmoeting met Herman van Veen wordt duidelijk waarom.

Bron: AVRO

Bericht delen