Auto ramt studio tijdens radio-uitzending
dinsdag 10 november 2020

Auto ramt studio tijdens radio-uitzending

Luisteraars van de lokale omroep LOS in Den Helder waren maandagochtend live getuige van een ongeluk. Een auto ramde de radiostudio op het moment dat de nieuwsuitzending bezig was.

Het ongeluk veroorzaakte een flinke ravage. De radiostudio lag vol glas en de vensterbank raakte ontzet. Radiopresentator Gert-Jan Meijer zag het niet eens gebeuren. “Ik was een nieuwsbericht aan het voorlezen en ineens een enorm kabaal”, zegt hij tegen NH Nieuws.

Meijer besloot het nieuws niet af te maken en startte meteen een plaat in met de woorden: “We gaan even kijken wat er gebeurd is.”

De pui bleek te zijn geramd door een 82-jarige bestuurder. Hij reed achteruit en wilde remmen, maar gaf in plaats daarvan gas. De nieuwslezer heeft de man opgevangen: “Hij was wel wat hyper, maar hij zei dat het wel goed ging met hem.”


Meijer zelf bleef er heel rustig onder. “Ja, dat zit een beetje in mijn aard. Ik heb jaren bij de marine gezeten en als er dan wat gebeurt moet je wel koel blijven. Dus dat zit er vanzelf in.”

Bron: NOS/NH Nieuws/BM

Bericht delen