Art Rooijakkers nieuwe presentator BNR
donderdag 2 januari 2020

Art Rooijakkers nieuwe presentator BNR

Art Rooijakkers start donderdag 9 januari met een eigen 12-delige serie bij BNR Nieuwsradio. Het programma met de naam De Eeuw van mijn Dochters is een persoonlijke zoektocht naar de nabije toekomst waarin zijn dochters zullen opgroeien.

In het programma gaat Art Rooijakkers samen met de luisteraars op verkenning in de 21ste eeuw. Komt ons voedsel straks uit het laboratorium? Houden onze dijken het nog of wonen we straks op eilanden voor de kust? In gesprek met deskundigen worden er belangrijke thema’s besproken, zoals voedsel, waterbeheer en mobiliteit. Op deze manier krijgt de luisteraar een beeld van wat de volgende generatie mogelijk te wachten staat.

Waarnemend hoofdredacteur Mireille van Ark van BNR zegt: “We zijn trots op de samenwerking met Art. Op een frisse journalistieke manier kleurt hij de thema’s van de toekomst in. Deze serie geeft een realistische en verrassende blik op wat ons de komende jaren te wachten staat. Een betere start van 2020 kun je niet wensen.”

Art Rooijakkers: “Met deze serie doe ik een poging grip op de toekomst te krijgen en zo een beeld te vormen van de wereld waarin mijn dochters en hun leeftijdsgenoten zullen leven. Die nieuwsgierigheid naar nieuwe ontwikkelingen past bij BNR, een zender die in mijn ogen de blik altijd naar voren heeft gericht.”

De Eeuw van mijn Dochters is vanaf 9 januari elke donderdag om 19.00 uur te horen op BNR en als podcast te beluisteren via Spotify, iTunes, BNR app of bnr.nl.

Bron: BNR/BM

Bericht delen