Art Rooijakkers en Diana Matroos presenteren BNR’s Big Five
vrijdag 26 juni 2020

Art Rooijakkers en Diana Matroos presenteren BNR’s Big Five

Vanaf 3 augustus nemen Art Rooijakkers en Diana Matroos de presentatie van het dagelijkse radioprogramma BNR’s Big Five op zich. Het tweetal gaat om en om in gesprek met de hoofdrolspelers van de belangrijkste dossiers in Nederland.

Beiden zijn bekenden bij BNR: zo presenteerden zij eerder het programma De Eeuw van mijn Dochters (Rooijakkers) en Beeldbepalers (Matroos). Ook was Diana Matroos al als vaste invaller te horen bij BNR’s Big Five.

Diana Matroos: “Bij BNR’s Big Five mag ik 1 uur lang 1 topgast interviewen over 1 belangrijk onderwerp voor Nederland. Voor iemand met een absolute liefde voor het afnemen van diepte-interviews is dat een feestje. Mijn motto ‘hard op de inhoud, zacht op de persoon en geïnteresseerd in de mens achter het verhaal’ past daar goed bij. Daarbij heb ik 1 doel: de luisteraar boeien. Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe uitdaging op het vertrouwde BNR nest aan te gaan en dat als team op te pakken met Art Rooijakkers.”

Art Rooijakkers vult aan: “Bij BNR’s Big Five kan ik mijn honger naar diepgaande journalistiek kwijt. Ik zie het als hét platform waar onderwerp, luisteraar en gast elkaar ontmoeten en vanuit pure nieuwsgierigheid het beste in elkaar naar boven halen. Ook kijk ik uit naar de samenwerking met mijn talentvolle collega, Diana. We vullen elkaar goed aan!”

Diana Matroos vervangt vanaf begin juli vertrekkend presentator Roelof Hemmen. Per 3 augustus start ‘het vernieuwde’ BNR’s Big Five met het presentatoren-team Art Rooijakkers en Diana Matroos.

Bron: BNR/BM

Bericht delen