Als dj’s ‘misschien’ zeggen, kost dat Qmusic 500 euro
donderdag 18 mei 2023

Als dj’s ‘misschien’ zeggen, kost dat Qmusic 500 euro

Het is een even simpel als vermakelijk spelletje, maar het kan Qmusic de komende week veel geld kosten: de zender start maandag met een nieuw radiospel: Het Verboden Woord. Gebruiken de dj’s het woord ‘misschien’, dan moet de zender 500 euro betalen aan een oplettende luisteraar.

Door middel van artificiële intelligentie (AI) is de afgelopen tijd een groot deel van alle uitzendingen beluisterd en geanalyseerd op de meest gebruikte woorden door de dj’s. Welke woorden er veel vallen? Nou, ‘precies’, ‘misschien’ en ‘bijvoorbeeld’, bijvoorbeeld. Luisteraars van de zender mochten stemmen en een ‘overduidelijke meerderheid’ koos voor ‘misschien’ als verboden woord.

Als de dj’s de komende week – tussen 8.00 uur maandag en 18.00 uur vrijdag – toch ‘misschien’ zeggen, dan kost dat de radiozender elke keer 500 euro, die naar een opmerkzame luisteraar gaat die meespeelt in de app. Er wordt bijgehouden welke dj’s het best en het slechts zijn in het spelletje. Op Qmusic zijn onder anderen Mattie Valk, Marieke Elsinga en Domien Verschuuren te horen.

Het Verboden Woord wordt tijdens alle gepresenteerde programma’s gespeeld, met de dj’s en sidekicks. Nieuwslezers, bellers en studiogasten mogen gewoon ‘misschien’ zeggen en ook de ‘misschiens’ in liedjes en reclames tellen niet mee.

Bron: AD/BM

Bericht delen