Album Top 1000 Met Zorg bij KINK
woensdag 22 december 2021

Album Top 1000 Met Zorg bij KINK

In de week na kerst slaan KINK en de vereniging van longartsen (NVALT) de handen ineen om alle longverpleegkundigen en hun collega’s, die de afgelopen tijd ongelofelijk hard gewerkt hebben, een steuntje in de rug te geven.

Gedurende de corona-crisis, die nu al even duurt, werken de longverpleegkundigen hard en stug door. De longartsen werken zeer nauw met hen samen en zien dagelijks hun grote inzet en loyaliteit. De longartsen en KINK willen daarom samen geld ophalen om hen allemaal te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

KINK-dj Tim op het Broek gaat in zijn eentje de KINK Album Top 1000 herhalen, die in juli dit jaar werd samengesteld door de KINK-luisteraars. Van elk album draait Tim een track, waarbij de luisteraars zelf via de KINK-site kunnen bepalen welke dat moet worden: de meest gestemde track komt op de radio. Tim gaat op die manier vijf dagen lang 18 uur per dag muziek draaien, van zes uur ’s ochtends tot middernacht. Luisteraars kunnen hem mentaal ondersteunen door hem te sponsoren via de doneer-button op kink.nl.

Het idee voor de actie ontstond bij Op het Broek door zijn regelmatige contact met longarts en KINK-luisteraar Erik Kapteijns, die al meerdere malen in de uitzendingen van Tim verslag deed van zijn werk in corona-tijd.

“De verhalen van Erik raakten me enorm. Hoe hij ondanks alle ellende en extreem hoge werkdruk nog zo positief blijft vind ik inspirerend”, aldus Op het Broek. “De mensen in de frontlinie die er alles aan doen om ons gezond te houden, die hun eigen leven opofferen voor een ander, daar moeten we eens wat meer stil bij staan. Al is het maar een schouderklopje, een bedankje. Want dat ene applaus vorig jaar is lang niet genoeg”.

“We zien dagelijks hoe hard de longverpleegkundigen en alle collega’s zich inzetten voor de patiënten”, aldus NVALT-voorzitter Leon van den Toorn. “Dat waarderen we en daarom geven we ze graag een steuntje in de rug”.

Op het Broek verzorgt de marathonuitzending Album Top 1000 Met Zorg van maandag 27 december tot en met vrijdag 31 december, dagelijks van 06.00 uur tot 00.00 uur. Na deze vijf dagen gaat de vereniging van longartsen alle longverpleegkundigen en hun collega’s verblijden met wat leuks! Wat dat precies wordt is afhankelijk van de hoeveelheid ingezameld geld en wordt door Leon van den Toorn, voorzitter van NVALT, op maandag 3 januari bekend gemaakt in de eerste reguliere uitzending van Tim op het Broek op KINK.

Bron: KINK/BM

Bericht delen