Dinsdag 16 januari 2018

Al 3.218.294 euro binnen bij Serious Request

3FM Serious Request heeft tot nu toe 3.218.294 euro opgehaald voor slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden. Dat is meer dan vorig jaar. Toen was er rond deze tijd 3.054.689 euro binnen. De dj’s zitten nu al drie dagen opgesloten op de Grote Markt in Haarlem.

De actie is inmiddels over de helft.

Er zijn duizenden acties door het hele land, maar de radiouitzending vanuit het Glazen Huis blijft het epicentrum. Zondag kwamen onder andere collega-dj Ruud de Wild en Bert en Ernie langs, om spullen aan te bieden voor de veiling. De Wild doneerde een eigen kunstwerk. De gasten uit Sesamstraat boden een vip-dag aan.

Het aanvragen van platen blijft de kern van de actie. In verschillende callcenters, bijvoorbeeld achter het Glazen Huis, worden de verzoekjes bijgehouden. Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij en AronChupa’s I’m An Albatraoz worden veel aangevraagd, maar veruit de meeste verzoekjes zijn voor I’ll Be There This Christmas. De kersthit van Gary Fomdeck, het alterego van Gerard Ekdom, staat op nummer 1 in de iTunes lijst.

Ook de radio- en televisieuitzendingen van NOS op 3 komen tijdens Serious Request vanuit Haarlem. De redactie houdt tijdens de actie een foto-blog bij vanachter de schermen.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen