Dinsdag 16 januari 2018

Aanmelden Philip Bloemendal Prijs tot 12 oktober

De aanmeldingsprocedure voor de Philip Bloemendal Prijs, de stimuleringsprijs voor jonge talentvolle presentatoren van nieuws en actualiteitenprogramma’s, sluit op 12 oktober. Jong talent kan zichzelf aanmelden via www.bloemendal.info, maar ook de landelijke, regionale, lokale omroepen en het publiek kunnen presentatietalent voordragen.

Voorwaarde voor inschrijving is dat kandidaten op 31 december dit jaar niet ouder zijn dan dertig jaar. Op donderdag 13 december 2012 wordt de tweejaarlijkse prestigieuze prijs, voor de zesde keer uitgereikt.

De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van 3.500 euro voor een opleiding, waarmee de winnaar zich verder in het vakgebied kan bekwamen. De inzendingen zullen worden beoordeeld door een vakjury die bestaat uit Frits Spits (voorzitter), Suzanne Bosman (RTL), columniste Aaf Brandt Corstius, Tim Overdiek (NOS) en Ajouad El Miloudi (winnaar 2010).

De prijs gaat naar een jonge programmamaker, presentator of presentatrice die uitblinkt in een goed gebruik van de Nederlandse taal zowel redactioneel als verbaal en door zijn of haar inbreng het programma een eigen karakter geeft. Bij eerdere winnaars als Brecht van Hulten (’02), Lucella Carasso (’04), Wouter Zwart (’06) en Sofie van den Enk (’08) is inmiddels gebleken dat de besteding van de geldprijs aan een opleidingsproject heeft kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van hun talent en carrière.

Philip Bloemendal (1918-1999), naar wie de prijs vernoemd is, gold gedurende zijn ruim 50-jarige carrière als presentator van het Polygoon bioscoopjournaal en van televisie- en radioprogramma’s als voorbeeld binnen het vakgebied.

Bron: Beeld en Geluid/Broadcast Magazine

Bericht delen