Article header image

538Groep en Sky Radio Group in gezamenlijk bedrijf

Talpa en TMG maken bekend dat de 538Groep en de Sky Radio Group sinds 1 oktober officieel hun krachten hebben gebundeld en samengaan in één radio- en muziekentertainment bedrijf met de radiomerken Radio Veronica, Radio 10, Sky Radio en 538.

De verkoop van radiospots van Sky Radio en Radio Veronica wordt per 1 januari 2017 ondergebracht bij One Media Sales (OMS), dat ook de spotverkoop van 538, Radio 10, Sublime FM, 100% NL, en SLAM! verzorgt.

Op 22 juli is gecommuniceerd dat de transactie nog onder voorbehoud was van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders en het advies van de medezeggenschapsraden van TMG. De Centrale Ondernemingsraad (COR) van TMG en de Ondernemingsraad (OR) van SRG hebben nu hun positieve advies gegeven met betrekking tot de nieuwe radio-onderneming. Daarnaast hebben de bevoegde toezichthouders ingestemd met deze samenvoeging.

De aandeelhouders Talpa en TMG hebben met ingang van 1 oktober de volgende directie van het nieuwe radiobedrijf aangesteld: Menno Koningsberger is benoemd tot algemeen directeur, Tijmen Bos wordt commercieel & business development directeur, Jeroen de Bakker is benoemd tot brand & online directeur, Dave Minneboo is benoemd tot radio directeur en Remko Blankestein tot operationeel en financieel directeur.

Bron: Talpa Holding/Broadcast Magazine

Bericht delen