Dinsdag 16 januari 2018

538 voor War Child helpt 72.984 oorlogskinderen

De actieweek 538 voor War Child heeft vrijdag de eindstand bekendgemaakt. Voor 12 euro per kind kan de stichting nu 72.984 kinderen naar school laten gaan. Radio 538 reisde acht dagen langs acht verschillende steden in Nederland en zamelde geld in met behulp van artiesten en initiatieven van inwoners en bedrijven. De actie is volledig gesponsord, waardoor de opbrengst voor 100 procent naar de onderwijsprojecten van de stichting War Child gaat.

 

Algemeen directeur Radio 538 Jan Willem Brüggenwirth: “Een overweldigend resultaat, dat door een relatief kleine groep mensen door keihard te werken is behaald. In de loop van de week ontstonden er steeds meer mooie initiatieven die donaties opleverden. Eigenlijk is acht dagen veel te kort, als je ziet hoeveel energie er loskomt bij mensen. Op naar volgend jaar!”

Mark Vogt, directeur War Child: “Oorlog slaat de bodem uit het leven van iedereen, kinderen in het bijzonder. De afgelopen week hebben zoveel mensen en bedrijven vol overgave hun talent ingezet en daarmee een nieuwe basis gelegd voor het leven van 72.984 oorlogskinderen. Met dit geweldige resultaat durven deze kinderen weer naar school en kunnen zo de oorlog achter zich laten.”

Tijdens de actie liep ook een talentenjacht, die Eva Luitsz heeft gewonnen. Zij sleepte hiermee een platencontract in de wacht voor een single release, waarvan de opbrengst eveneens ten goede zal komen aan War Child.

Bron: Radio 538

Bericht delen