Article header image

3FM wil benefietconcert voor Afrika

3FM wil binnen een paar weken een benefietconcert voor Afrika organiseren. De opbrengst van Rock for Africa moet naar Giro 555 gaan, dat momenteel geld inzamelt voor slachtoffers van de hongersnood in de Hoorn van Afrika.

“Het gaat om astronomische aantallen mensen”, stelt Wilbert Mutsaers, zenderbaas van 3FM. Hij kwam afgelopen weekeinde op het idee voor een benefietconcert. “Ik was zaterdagavond nog wat aan het lezen over de ramp en dacht: we moeten wat gaan doen. Het lijkt wel alsof mensen niet met z’n allen tegelijk in actie komen omdat het zomertijd is en iedereen op vakantie gaat,” constateerde Mutsaers, waarna hij artiesten polste. Met wie hij gesproken heeft, houdt de zenderbaas nog even in het midden, maar volgens Mutsaers zijn alle artiesten enthousiast. “Iedereen zegt meteen: natuurlijk doen we dat.”

Mutsaers hoopt het benefietconcert eind augustus of begin september te houden. De radiozender wil de komende dagen meer details bekendmaken over Rock for Africa. Een datum en locatie zijn nog niet gevonden. “Naar aanleiding van Twitter ben ik overspoeld met reacties. De goodwill is er dus en dat doet me goed. Nu gaan we aan de slag met de details.”

Mutsaers hoopt dat hij met Rock for Africa niet alleen veel geld ophaalt voor Giro 555, maar wil ook meer aandacht creëren voor de ramp in Afrika. “Ik hoop dat de bewustwording in Nederland wat groter wordt. We kunnen natuurlijk niet als klein land die astronomische ramp daar even oplossen, maar er is wel hulp geboden en met alles wat wij ophalen worden mensenlevens gered.”

Bron: RTL Boulevard/Broadcast Magazine

Bericht delen