Dinsdag 16 januari 2018

3FM lanceert pagina op Spotify

3FM komt als eerste radiostation in Nederland met een pagina binnen Spotify. De zender ziet het als een service aan zijn luisteraars om via de Spotify-pagina als gids te fungeren voor nieuwe pop, rock en alternatieve muziek.

De bezoeker van Spotify vindt hier de 3FM Megahit, het Album van de Week en het laatste muzieknieuws. Ook geven 3FM jocks tips over nieuwe tracks en wordt aan 3FM Serious Talent een aanvullend podium geboden.

‘3FM maakt ‘social radio’: er is een continue dialoog tussen dj’s en luisteraars. De luisteraars geven input, reageren op de uitzending, geven een mening over muziek of de actualiteit en vragen platen aan. Andersom gidst 3FM de luisteraar door de vele releases die elke week verschijnen. De interactie tussen de luisteraars en de programma’s verloopt via vele communicatiekanalen, zoals inmiddels Facebook, YouTube, Twitter, Tumblr, Flickr en Pinterest. Vanaf heden dus ook via Spotify.’

“Via Spotify kun je muziek uitwisselen. Ik vergelijk het met de cassettebandjes of cd’tjes die ik vroeger zelf samenstelde en deelde met vrienden. Er is binnen je vriendengroep vaak iemand die op de hoogte is van de laatste muziek. Voor veel luisteraars is 3FM dat. Met deze pagina op Spotify willen wij de mooie lijstjes met nieuwe muziek voor onze luisteraar gaan maken”, aldus zendermanager Wilbert Mutsaers.

Bron: 3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen