Dinsdag 16 januari 2018

3FM-jinglemaker ruziet met zakenpartners

De radiojingles van NPO 3FM zijn gemaakt door Diederick Huizinga van VHU Europe. In februari kreeg de jinglemaker nog de prestigieuze Buma Award voor zijn werk als radiovormgever. Maar zakelijk waren er wat problemen, als gevolg van een conflict met zijn zakenpartners.

In 2002 richtte de inmiddels 43-jarige Huizinga VHU Europe op, dat hij uitbouwde tot een bekende internationale producent van radiojingles. Bij VHU werken 20 mensen, waaronder tot voor kort Berber Keur als algemeen directeur. Keur (die zichzelf overigens Coeur noemt) is de ex-vriendin van Huizinga.

Huizinga bezit 40 procent van de aandelen van VHU Europe. Keur heeft 30 procent van het bedrijf in handen. De resterende 30 procent is in handen van de financieel directeur. Jarenlang liep de samenwerking gesmeerd. Maar vorig jaar raakten de zakenpartners slaags met elkaar.

Keur en de financieel directeur wilden dat Huizinga zich terugtrok uit VHU. Rond die tijd had Huizinga zonder toestemming van zijn mededirecteuren 150.000 euro aan het bedrijf onttrokken. Het conflict escaleerde, waarbij Huizinga de bedrijfsbankpassen van zijn opponenten liet blokkeren. Vervolgens ontsloeg hij Keur als directeur, en schreef haar uit als bestuurder van het administratiekantoor waarin de aandelen zijn ondergebracht. Zijn zakenpartners stapten daarop naar de rechter, en haalden daar hun gelijk.

Lees verder bij RTL Z

VHU Europe reageert als volgt op bovenstaand artikel via de Facebookpagina van Broadcast: ‘VHU wordt tijdelijk geleid door een onafhankelijke bestuurder, Hayko Kroese. Hij neemt de zakelijke beslissingen. Diederick Huizinga blijft als Creative Director verantwoordelijk voor de sound van VHU. De andere eigenaar Berber Coeur heeft op dit moment geen rol in de dagelijkse gang van zaken. In het artikel van RTL Z worden enkele oude, losse gebeurtenissen zonder toelichting uit de context getild, waardoor mogelijk een onjuist beeld ontstaat over de bedrijfssituatie bij VHU Europe.’

Bericht delen