Dinsdag 16 januari 2018

3FM Awards uitgereikt

Racoon heeft donderdagavond voor het tweede jaar op rij drie 3FM Awards in de wacht gesleept. De band uit Zeeland is uitgeroepen tot beste band, beste artiest pop en won een prijs voor de beste single.

In de categorie beste live act was de award voor concurrent Kensington. De Utrechtse rockband ging er ook met de prijs voor beste album vandoor. Eerder was al bekend dat Kensington de 3FM Serious Talent Award kreeg, waarmee de teller voor deze groep nu ook op drie awards uitkwam.

Guus Meeuwis won in de categorie beste zanger en Ilse DeLange is volgens de 3FM-luisteraars voor het tweede jaar de beste zangeres. Dj Armin van Buuren eindigde evenals vorig jaar op nummer 1 als beste artiest dance.

Verder nam Kane de award voor beste artiest rock naar huis en mocht Blaudzun de titel beste artiest alternative op zijn naam schrijven. The Opposites scoorden de prijs voor beste artiest hiphop en bij de nieuwkomers eindigde Mister en Mississipi op de eerste plek.

De uitreiking van de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en artiesten was live te zien op Nederland 3. De uitzending trok 539.000 kijkers. Dj’s Giel Beelen, Sander Lantinga en Eric Corton presenteerden het evenement in de Amsterdamse Gashouder.

Bron: 3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen