Dinsdag 16 januari 2018

3FM Awards 2016 uitgereikt

Met drie 3FM-publieksprijzen is Kensington de grote winnaar van de 3FM Awards. 3FM luisteraars belonen de band, die in 2013 nog de 3FM Serious Talent Award won, met drie prijzen: Beste Artiest Rock, Beste Live Act en Beste Band.

Kensington mag zichzelf hiermee met recht de grootste rockband van Nederland noemen.

Naast Kensington stemden de 3FM luisteraars dit jaar opvallend vaak voor relatief nieuwe acts. Veel winnaars zijn in de afgelopen jaren opgestaan en doorgebroken naar een groter publiek. Onder meer Lucas Hamming, The Brahms, Typhoon, De Staat, Lil’ Kleine en Ronnie Flex gingen naar huis met een 3FM Award. Lucas Hamming ontving eerder de 3FM Serious Talent Award, de belangrijkste aanmoediging voor nieuw Nederlands talent.

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. NPO 3FM startte maandag vanaf 15.30 uur met ruim tien uur live muziek in TivoliVredenburg. Ruim 4.000 3FM luisteraars, festivalgangers en muziekliefhebbers genoten van 21 optredens van een half uur, van onder meer Chef’Special, De Staat, Ronnie Flex en Lil’ Kleine, Douwe Bob, Dazzled Sticks en Lucas Hamming.

De 3FM Awards 2016 waren ook live te zien op NPO 3 bij de VARA, gepresenteerd door 3FM dj’s Giel Beelen, Annemieke Schollaardt en Frank van der Lende. 199.000 kijkers volgden deze uitzending. Om 23.45 uur konden muziekliefhebbers nog op NPO 3 het programma 3FM Awards: de Afterparty van BNN zien, dat slechts 55.000 kijkers trok.

Beste Zanger
Dotan

Beste Zangeres
Miss Montreal

Beste Artiest Rock
Kensington

Beste Artiest Pop
Racoon

Beste Artiest Alternative
The Brahms

Beste Artiest Dance
Armin van Buuren

Beste Artiest Hiphop
Typhoon

Beste Live Act
Kensington

Beste Single
Drank & Drugs – Lil’ Kleine en Ronnie Flex

Beste Album
De Staat – O

Beste Band
Kensington

3FM Serious Talent
Lucas Hamming

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen