Dinsdag 16 januari 2018

27 uur durende marathonuitzending op Radio 1

Radio 1 volgt de troonswisseling en de festiviteiten van Koninginnedag op de voet. Maandagavond 29 april starten de gezamenlijke omroepen op Radio 1 met vooruitblikken. De uitzending komt op maandag en dinsdag rechtstreeks vanaf een locatie met uitzicht op de Dam.

Tijdens de 27 uur durende marathonuitzending horen luisteraars live verslagen, reportages, nieuwsberichten, updates, gasten en (live) muziek. De publieke nieuws- en sportzender doet uitgebreid verslag van de officiële gebeurtenissen in Amsterdam en volgt de festiviteiten in het land. 17 presentatoren en 23 verslaggevers van alle omroepen doen verslag vanaf 18 locaties. Ook laten buitenland correspondenten horen hoe het buiten onze landsgrenzen gaat met de oranjevieringen.

De Troonswisseling op Radio 1 begint maandag 29 april om 19.00 uur. Om 20.30 uur horen luisteraars de toespraak van Hare Majesteit de Koningin. De toespraak van de Koningin is eerder opgenomen op Paleis Huis ten Bosch. Op de vooravond van de troonsafstand van de Koningin en de inhuldiging van Koning Willem-Alexander passeert het laatste nieuws de revue.

Dinsdag 30 april doet Radio 1 in de ochtend verslag van de Abdicatie van de Koningin in het Koninklijk Paleis op de Dam en de balkonscène. In de middag staat de beëdiging en inhuldigingsplechtigheid van de Koning in De Nieuwe Kerk op het programma. ’s Avonds is aandacht voor de vaartocht op het IJ. De hele dag proeven verslaggevers de sfeer onder het Nederlandse volk. De speciale uitzending op Radio 1 eindigt om 23.00 uur.

De presentatie van de Troonswisseling op Radio 1 is in handen van de duo’s Petra Possel (NTR) & Ger Jochems (VPRO), Bert van Slooten (NOS) & Willemijn Veenhoven (BNN), Elles de Bruin (Omroep Max) & Klaas Drupsteen (NCRV), Deborah Blekkenhorst (VARA) & Klaas van Kruistum (EO), Lara Rense & Marcel Oosten (NOS), Lucella Carasso (NOS) & Sven Kockelmann (KRO), Lara Rense (NOS) & Jurgen van den Berg (NCRV), Lucella Carasso (NOS) & Jurgen van den Berg (NCRV), Tim Overdiek (NOS) & Eva Jinek (WNL) en Robbert Meeder (NOS) & Margreet Reijntjes (Omroep Max).

Bron: Radio 1

Bericht delen