Dinsdag 16 januari 2018

100% NL Oeuvre Award voor Nick & Simon

Nick & Simon zijn onderscheiden met de 100% NL Oeuvre Award. Zij worden hiermee beloond voor hun gehele muzikale oeuvre. Het duo kreeg de Award uit handen van vriend Winston Gerschtanowitz.

Programmadirecteur Roland Snoeijer van 100% NL: “Dit jaar is een bijzonder jaar voor Nick & Simon, want zij vieren net als 100% NL hun 10-jarig jubileum. En wat hebben deze mannen in de afgelopen jaren eigenlijk niet gedaan? Een succesvolle muzikale carrière met 11 nummer 1-hits. Nick & Simon waren ook te zien in een flink aantal televisieprogramma’s, brachten een boek uit, deden Symphonica in Rosso en spelen al jaren rond kerst in Ahoy. Dit jaar staat er rond die tijd ook weer een grote jubileumconcertreeks op het programma. Nick & Simon horen bij de Nederpop en daar wil 100% NL ze namens de luisteraars graag voor belonen.”

Nick Schilder: “Meestal is een Oeuvre Award een afsluiting. Natuurlijk sluiten we nu de eerste 10 jaar af. Maar we zijn zeker van plan om er nog 10 jaar aan vast te plakken.” Simon Keizer: “100% NL heeft ons de afgelopen 10 jaar heel erg gesteund en daarom zeg ik: samen op naar ons 20 jarig jubileum.”

Op 7 februari 2017 worden de 100% NL Awards over 2016 uitgereikt, dé publieksprijs voor Nederlandse popmuziek. De 100% NL Oeuvre Award wordt traditiegetrouw eerder in het jaar uitgereikt. Het is de zevende keer dat 100% NL een Oeuvre Award uitreikt. Eerder ontvingen René Froger, Paul de Leeuw, Jan Smit, BLØF, Marco Borsato en Guus Meeuwis de popprijs.

BNron: 100% NL/Broadcast Magazine

 

Bericht delen