Viaplay heeft ruim 1 miljoen abonnees in Nederland
dinsdag 25 oktober 2022

Viaplay heeft ruim 1 miljoen abonnees in Nederland

Het Zweedse streamingplatform Viaplay, dat op 1 maart in Nederland werd gelanceerd, passeerde in het derde kwartaal de mijlpaal van meer dan 1 miljoen Nederlandse abonnees.

De streamingdienst die in verschillende landen veel sport aanbiedt, waaronder Formule 1, Bundesliga- en Premier League-voetbal, maar ook eigen producties maakt, zag het totale aantal abonnees in het afgelopen kwartaal met 879.000 toenemen tot dik 6,4 miljoen. Dat is 78 procent meer dan een jaar geleden.

Het aantal premium-abonnees in Noorwegen nam toe na de opname van de Engelse Premier League in het pakket in augustus, maar groeide in een langzamer tempo dan verwacht. De internationale Viaplay-activiteiten, ofwel de activiteiten buiten de Scandinavische landen, voegden 685.000 abonnees toe in het kwartaal. Dat is meer dan het dubbele van het aantal abonnees in het voorgaande kwartaal.

De toevoeging van de Engelse Premier League-rechten in Polen en Nederland droegen bij aan de groei. De omzet van de internationale activiteiten nam daardoor ook toe, mede door de hogere abonnementsprijs in Nederland. In Polen groeide het aantal abonnees net als in Nederland tot boven de 1 miljoen. De advertentie-inkomsten daalden met 3 procent op jaarbasis door de zwakkere marktomstandigheden voor tv-reclames.

Bron: AD/BM

Bericht delen