NRC benoemt Anne Moraal tot Chef Audio
woensdag 2 september 2020

NRC benoemt Anne Moraal tot Chef Audio

Anne Moraal is benoemd als Chef Audio voor NRC. Zij gaat onder meer leiding geven aan een aantal succesvolle podcasts en meewerken aan het verder uitbouwen van de NRC audiostrategie.

Anne Moraal (32) is deze week gestart. Ze is een ervaren journalist en audiomaker. Hiervoor werkte ze bij de VPRO als eindredacteur van het radioprogramma Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1.

Journalistiek in audio behoort steeds meer tot de kernactiviteiten van NRC. De succesvolle podcasts als NRC Vandaag, Haagse Zaken en Onbehaarde Apen zorgen samen voor meer dan één miljoen downloads per maand.

Moraal begon haar carrière bij de NPO, heeft gewerkt voor EenVandaag en is vervolgens overgestapt naar de VPRO. Daar heeft ze de afgelopen vier jaar gewerkt als redacteur, interim-eindredacteur en vervolgens als eindredacteur. In die hoedanigheid heeft ze naast Nooit Meer Slapen, een dagelijks radioprogramma van twee uur, een verscheidenheid aan podcastprojecten onder haar hoede gehad.

Naast haar journalistieke carrière is Moraal schrijfster. Haar debuutroman Honden huilen niet haalde de longlist van de Libris Literatuurprijs 2020.

Bron: NRC/BM
Foto: NRC

Bericht delen