Nieuwe innovatieve advertentiemogelijkheden bij Videoland
maandag 24 juni 2024

Nieuwe innovatieve advertentiemogelijkheden bij Videoland

Videoland was de eerste streamer in Nederland die in 2020 een abonnement met advertenties introduceerde: een SAVOD-tier (Subscription Advertising Video On Demand). Sinds de introductie van deze tier wordt er bij Ad Alliance continu gekeken naar nieuwe advertentiemogelijkheden binnen een streaming-omgeving en innovaties waarbij de consument altijd centraal staat.

De nieuwste innovaties op dit gebied zijn de Branded Strip en de Eye Catcher. Beide producten worden op dit moment onder de vlag van Team Early bij Ad Alliance aangeboden.

Carla der Kinderen, Director Marketing, Intelligence & Operations bij Ad Alliance: “Vanuit Team Early testen én introduceren we nieuwe producten in een vroeg stadium waarbij we feedback uit de markt ophalen en implementeren. Adverteren in een SAVOD-omgeving vraagt namelijk om het vinden van een goede balans tussen een optimale kijkbeleving voor consumenten en innovatieve advertentiemogelijkheden. De feedback die we in een vroeg stadium ophalen is hierin essentieel voor de verdere ontwikkeling van zulke producten. De Branded Strip en Eye Catcher zijn goede voorbeelden van de sweetspot tussen consument en adverteerder in een premium streaming-omgeving.”

Branded Strip
De Branded Strip biedt adverteerders de mogelijkheid om een hele strip op het Videoland platform te claimen. Deze strip is zichtbaar op de homepagina en brengt unieke advertentiemogelijkheden geheel in stijl van de adverteerder. In de (S)AVOD-tier van Videoland zijn nu de de eerste uitingen te zien van dit nieuwe product. Albert Heijn heeft een grote campagne gelanceerd rondom afgelopen de Paasdagen (in combinatie met familiefilms), Nivea in samenwerking met Echte Gooische Moeders en Magnum als aanvulling op het recente partnership bij Married At First Sight.

Branded Strip

Eye Catcher
De Eye Catcher is een dynamische doorvertaling van de eerder succesvol uitgerolde Pauze Ad. Middels de Eye Catcher is het voor adverteerders mogelijk om specifieke producten, die zichtbaar zijn in het programma, in de etalage te zetten. Zodra de kijker van het programma op de pauzeknop drukt, komt een kleine catalogus van artikelen tevoorschijn die in die specifieke aflevering zijn gepasseerd. Door middel van een QR-code kan de kijker direct naar de site van de betreffende adverteerder voor meer informatie rondom de artikelen. Een mooi voorbeeld hiervan is de recente samenwerking tussen Eijerkamp. en Kopen Zonder Kijken.

Bron: Ad Alliance/BM

Bericht delen