Netflix heeft 7,7 miljoen nieuwe abonnees
vrijdag 20 januari 2023

Netflix heeft 7,7 miljoen nieuwe abonnees

Netflix heeft in het vierde kwartaal bijna 7,7 miljoen nieuwe abonnees verwelkomd. Dat zijn er fors meer dan de 4,5 miljoen die het bedrijf zelf had voorspeld.

De streamingdienst profiteerde van onder meer de horrorcomedy Wednesday, de documentaireserie Monster: The Jeffrey Dahmer Story en de docureeks Harry & Meghan.

Aan het einde van vorig jaar hadden in totaal 231 miljoen mensen een abonnement bij het streamingplatform. In het derde kwartaal zag Netflix het aantal abonnees ook al toenemen, met 2,4 miljoen. Toen trok het bedrijf meer klanten dankzij onder meer een nieuw seizoen van de populaire horrorserie Stranger Things.

De omzet bedroeg in het afgelopen kwartaal 7,9 miljard dollar (7,3 miljard euro). Dat is een stijging van 2 procent vergeleken met een jaar eerder. Er werd een nettowinst van 55 miljoen dollar behaald.

In de eerste twee kwartalen van 2022 zag Netflix het aantal klanten juist nog dalen. Tijdens de coronapandemie beleefde Netflix een zeer sterke groei doordat mensen door lockdowns aan huis waren gekluisterd. Maar na de heropening van de maatschappij gingen mensen weer meer de deur uit en werden veel abonnementen opgezegd. Ook heeft de streamingdienst te kampen met concurrentie van bijvoorbeeld Disney+, HBO Max en Amazon Prime.

Om meer klanten te lokken, kwam Netflix in november in twaalf landen met een goedkoper abonnement met reclame. In Nederland is die dienst nog niet beschikbaar.

Ook is Netflix bezig met maatregelen tegen het delen van wachtwoorden met mensen buiten het eigen huishouden. Netflix-abonnees die hun wachtwoord delen, kunnen tegen betaling een extra account aanmaken voor degenen die meekijken.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen