Nederlanders willen niet meer dan 20 euro uitgeven aan streamingdiensten
zaterdag 30 november 2019

Nederlanders willen niet meer dan 20 euro uitgeven aan streamingdiensten

Er is een onderzoek gedaan naar de belangstelling voor steamingdiensten in Nederland.

Nederlanders kunnen zich op dit moment één tot drie videostreamingdiensten permitteren. Uit onderzoek van Nu.nl onder duizend Nederlanders blijkt dat ze bereid zijn om tot 20 euro per maand uit te geven aan dergelijke abonnementen.

Veel streamingabonnementen kosten tussen de 7 en de 11 euro. De grootste groepen Nederlanders zijn bereid om tot 10 euro (31 procent) of tussen de 10 en de 20 euro uit te geven aan diensten (31 procent). Nog eens 7 procent wil 20 tot 30 euro uitgeven.

Tegelijkertijd zegt slechts 21 procent van alle respondenten erover na te denken een tweede streamingdienst te nemen. De meest geciteerde reden is het aanbod: 64 procent zei al toegang te hebben tot genoeg series, films en andere content.

Dat consumenten openstaan voor zo’n drie abonnementen op streamingdiensten, blijkt ook uit de verdeling van bestaande gebruikers. De meeste Nederlanders abonneren zich op Netflix (dit geldt voor zo’n 55 procent). 19 procent heeft een abonnement op Videoland en 10 procent is geabonneerd op Disney+.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen