BNR lanceert politieke voetbalpodcast Ministerie van Voetbalzaken
zaterdag 15 juni 2024

BNR lanceert politieke voetbalpodcast Ministerie van Voetbalzaken

Over twee zaken kan iedereen meepraten: politiek en voetbal. Voetbalanalisten zoals Johan Derksen en Jack van Gelder laten hun licht al schijnen over de politiek.

Nu wil de politieke redactie van BNR iets terugdoen en zich ook bemoeien met het voetbal. Speciaal voor het EK introduceert politiek verslaggever Leendert Beekman de voetbalpodcast Ministerie van Voetbalzaken.

De podcast wordt gemaakt rondom de wedstrijden van Oranje en bevat telkens twee gasten: een collega parlementair journalist en een politicus. Deze week zijn dat Joost Vullings van EenVandaag en Lisa Westerveld van GL/PvdA. Samen blikken ze vooruit op de wedstrijd Nederland – Polen en bespreken ze de kansen van het Nederlands Elftal in Duitsland.

“Bij BNR zijn we altijd op zoek naar het onverwachte,” zegt hoofdredacteur Marc Adriani. “Ministerie van Voetbalzaken is daar geen uitzondering op. Het is een origineel initiatief dat de grenzen tussen politiek en voetbal verkent. Het is typisch BNR: relevant, verrassend en altijd op zoek naar nieuwe perspectieven.”

De eerste aflevering van Ministerie van Voetbalzaken is nu online en te beluisteren via de gebruikelijke podcastspelers en BNR.nl/sport.

Bron: BNR/BM

Bericht delen