NL Film maakt dramaserie Koppensnellers voor AVROTROS
woensdag 11 maart 2020

NL Film maakt dramaserie Koppensnellers voor AVROTROS

De nieuwe, komische dramaserie Koppensnellers, met onder anderen Lineke Rijxman, Jack Wouterse, Tim Linde, Rosa van Leeuwen en Nazmiye Oral, is vanaf vrijdag 3 april acht weken lang te zien bij AVROTROS op NPO 3. De serie van producent NL Film is een samenwerking met theatergezelschap Mugmetdegoudentand.

De meedogenloze zakenvrouw Dana Woerdenbagh keert na jaren terug naar Nederland om zich te verzoenen met haar rancuneuze zoon Lucas en probeert intussen op gehaaide wijze de leiding te krijgen over een ingedutte kwaliteitskrant. Ze gaat tekeer als een olifant in een porseleinkast om de winstcijfers op te krikken en als daar wat journalistieke waardes bij sneuvelen, dan is dan maar zo. Terwijl de hele redactie zich tegen Dana keert, blijkt ook zoon Lucas niets van haar te willen weten.

Lucas leidt een rustig bestaan met zijn vrouw en dochtertje en werkt als persvoorlichter van zijn oom Fons, burgemeester van de gemeente Regtvoorde. Samen maken zij zich hard voor de bouw van een nieuwe moskee; een jarenlange wens van de islamitische gemeenschap in het dorp. Het laatste waar Lucas op zit te wachten is zijn bemoeizuchtige moeder, maar door haar manipulaties wordt zijn leven zo ontspoord dat het eindigt in rellen, terreur en zelfs moord. En terwijl Dana liegt en bedriegt om de wereld naar haar hand te zetten, wordt ze onverwacht geconfronteerd met haar meest geduchte tegenstander: haar geweten.

Koppensnellers is een eigenzinnige serie waarin gebeurtenissen en personages net iets larger-than-life zijn en die gaat over actuele maatschappelijke thema’s als het islamdebat, digitalisering en de manier waarop media daarover berichten.

Scenario: Joan Nederlof in samenwerking met Peer Wittenbols en Jacqueline Epskamp
Regie: Michiel Jaarsveld en Margien Rogaar

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen