Huub Stapel presenteert Langs de Maas
Donderdag 14 oktober 2021

Huub Stapel presenteert Langs de Maas

In het nieuwe MAX-programma Langs de Maas volgt Huub Stapel Europa’s meest verrassende rivier: de Maas. Tijdens zijn reis laat hij de Maas in al haar facetten zien: van geschiedenis tot natuur, economie, couleur locale en cultuur. Langs de Maas is wekelijks te zien vanaf vrijdag 26 november om 20.30 uur op NPO 2. Skyhigh TV is de producent.

Huub Stapel werd geboren in het Limburgse Tegelen. Hij zwom als kind veel in de Maas, of ‘pakte een boot’, waarbij hij zich aan een voorbijvarende boot vastklampte om vervolgens kilometers door het water gesleept te worden. De Maas is een heel invloedrijke rivier: Frankrijk, België en Nederland hebben hun huidige vorm aan haar te danken.

Waar was de rivier allemaal getuige van? En welke geschiedenis sleurt ze met zich mee? In Langs de Maas zoekt Huub antwoord op deze vragen. Hij vertelt historische en verbazingwekkende verhalen en ontmoet mensen die, net als hij, het Maaswater door hun bloed hebben stromen.

Aflevering 1: Vrijdag 26 november om 20.30 uur op NPO 2
Huubs avontuur begint in Noord-Frankrijk, op het plateau van Langres. Hij bezoekt daar de bron van de Maas, die wat fragieler is dan verwacht. Maar al gauw krijgt de rivier wat meer volume. In Domrémy-la-Pucelle spreekt Huub een verre nazaat van Jeanne d’Arc, die aan de oevers van de Maas geboren werd. In Verdun blikt hij terug op de Eerste Wereldoorlog.

Aflevering 2: Vrijdag 3 december om 20.30 uur op NPO 2
Huub bezoekt een Duitse begraafplaats van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Vervolgens reist hij naar de geboorteplaats van de dichter Rimbaud, Charleville-Mézières. In de Franse Ardennen drinkt Huub geneeskrachtig water uit een ijzerhoudende bron.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen