De Coproducent maakt SLAY: express to impress voor NTR
dinsdag 9 juli 2024

De Coproducent maakt SLAY: express to impress voor NTR

Transvrouwen Jade, Naimah, Serena en Babymoon worden regelmatig geconfronteerd met vooroordelen, discriminatie, geweld en onbegrip. Maar binnen de ballroomscene vinden ze de kracht en het zelfvertrouwen om onbeschaamd zichzelf te zijn.

In de zesdelige docuserie SLAY: express to impress worden deze vier transvrouwen gevolgd: van extravagante catwalks tot eerste stappen in transitie. Dat is vanaf donderdag 25 juli wekelijks om 22.20 uur te zien bij de NTR op NPO 3. Maker van de serie is De Coproducent.

De ballroomscene is een beweging in de Amerikaanse LGBTQ-scene die zijn oorsprong vond in New York. Dit jaar bestaat de Nederlandse ballroomscene tien jaar, maar gaat sinds de jaren 70 al de wereld over. Deze underground gemeenschap biedt een veilige haven voor queer- en transpersonen van kleur om hun ware zelf te ontdekken en te vieren.

De vier geportretteerden in deze docuserie nemen als leden van verschillende Houses – zelfgekozen families die elkaar onvoorwaardelijk steunen – deel aan extravagante en gedurfde balls. Een strijd om trofeeën en erkenning waar ze hun creativiteit de vrije loop laten gaan.

Bron: NTR/BM
Foto: Babymoon

Bericht delen