Ziggo Sport past namen tv-kanalen aan
dinsdag 18 juni 2024

Ziggo Sport past namen tv-kanalen aan

Sportzender Ziggo Sport kondigt aan dat op dinsdag 2 juli de namen veranderen van de zes tv-kanalen in het Ziggo Sport Totaal pakket. De huidige namen Ziggo Sport Select, Voetbal, Racing, Tennis, Golf en Docu maken plaats voor Ziggo Sport, Ziggo Sport 2, Ziggo Sport 3, Ziggo Sport 4, Ziggo Sport 5 en Ziggo Sport 6. De naamswijziging maakt het voor kijkers makkelijker om tv-programma’s te vinden.

De nieuwe namen van de tv-kanalen hebben geen gevolgen voor de verdere thematische invulling van de zenders. Voetbal, golf, racing, tennis en documentaires blijven net als voorheen prominent aanwezig. Vanaf 2 juli zien de kanalen van het Ziggo Sport Totaal pakket er als volgt uit.

Ziggo Sport – Het hoofdkanaal met onder andere de grote live wedstrijden uit de UEFA Champions League en de Spaanse La Liga. Onderdeel van de programmering zijn ook de exclusieve Ziggo Sport shows zoals de voetbalshow Rondo en Ziggo Sport Race Café. Daarnaast zijn de beste wedstrijden van TeamNL, toptennis, golf, rugby en meer te zien.

Ziggo Sport 2 – Dit kanaal is volledig gericht op voetbal met live wedstrijden en hoogtepunten uit de beste Europese competities. Ook kijk je hier Ziggo Sport Switch, het populaire schakelprogramma met live hoogtepunten van de verschillende gelijktijdige wedstrijden. 

Ziggo Sport 3 – Raceliefhebbers kunnen hier terecht voor live verslag van MotoGP, NASCAR, IndyCar en diverse andere raceklassen.

Ziggo Sport 4 – Het tv-kanaal voor tennisfans met live uitzendingen van Wimbledon, ATP- en WTA-toernooien en nationale evenementen.

Ziggo Sport 5 – Documentaires en series over sport, waarin de verhalen achter de grootste sportmomenten en sporters worden belicht.

Ziggo Sport 6 – De zender voor golfliefhebbers met live verslag van de European Tour, PGA Tour en andere grote golftoernooien.

Marcel Beerthuizen, director Ziggo Sport: “Ziggo Sport Totaal is en blijft het brede extrapakket voor sportliefhebbers die helemaal niets willen missen van hun favoriete sporten. De forse uitbreiding van ons aanbod aan Europees voetbal is echter een goed moment voor een naamswijziging van de zes tv-kanalen. Daarmee kunnen we op een logische manier doorverwijzen naar de verschillende wedstrijden en vinden kijkers makkelijker het juiste kanaal.”

Europees voetbal
Ziggo Sport gaat komend voetbalseizoen serieus opschalen. De sportzender heeft vanaf seizoen 2024/2025 de exclusieve uitzendrechten voor de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Conference League. De drie competities zijn goed voor ruim 500 voetbalwedstrijden per jaar. Afhankelijk van het aantal wedstrijden dat tegelijk plaatsvindt, zullen een of meerdere lineaire tv-kanalen en streams worden ingezet.

Behalve zes lineaire tv-kanalen biedt de sportzender nog twaalf streams via de Ziggo Sport Totaal GO app. Daarmee hebben Ziggo Sport Totaal-abonnees gelijktijdig toegang tot maximaal achttien live wedstrijden. De Ziggo Sport Totaal app biedt daarnaast handige functies zoals samenvattingen, highlights en een overzichtelijke tv-gids.

Wedstrijden Nederlandse clubs
Voor voetballiefhebbers zonder Ziggo- of Ziggo Sport Totaal abonnement verzorgt Ziggo Sport via een Ziggo Sport Free account gratis toegang tot de voetbalwedstrijden van de deelnemende Nederlandse voetbalclubs en de finales. Via de Ziggo GO app kunnen ze kijken op smart tv, tablet en smartphone, of online via ziggogo.tv (laptop/pc). Via Ziggo Sport Free verzorgt Ziggo Sport een korte voor- en nabeschouwing.

Bron: Ziggo/BM

Bericht delen