Nieuwe Apple TV 4K in november beschikbaar
woensdag 19 oktober 2022

Nieuwe Apple TV 4K in november beschikbaar

Apple heeft dinsdag een nieuwe Apple TV 4K geïntroduceerd. Terwijl de nieuwe generatie krachtiger is dan zijn voorganger, heeft Apple de adviesprijs verlaagd van 200 naar 169 euro.

De basisuitvoering moet het wel zonder ethernet doen en kan dus enkel draadloos verbinden. Door het gebruik van de A15 Bionic-chip moet de nieuwe Apple TV niet alleen betere prestaties bieden, naast Dolby Vision is er nu ook ondersteuning voor HDR10+.

De wifi-editie is voorzien van 64 GB aan opslag, terwijl zijn grotere broer naast een gigabitpoort ook over dubbel zoveel opslag beschikt. Beide worden vergezeld door de Siri Remote, die samen met een iPhone kan worden ingezet om toegang te krijgen tot de verschillende Apple-diensten zoals TV+, Music, Arcade en Fitness+. Het apparaat kan ook worden ingezet als hub voor je slimme woning.

De Apple TV 4K is nu beschikbaar via pre-order, de eerste exemplaren worden verwacht op 4 november. Het instapmodel heeft een prijskaartje van 169 euro, gevolgd door 189 euro voor de meer uitgebreide variant.

Bron: Apple/BM
Foto: Apple

Bericht delen