Allround opnamestudio Bocavista opent in Vianen
donderdag 26 januari 2023

Allround opnamestudio Bocavista opent in Vianen

Een fonkelnieuwe, zelfvoorzienende studio voor televisie-uitzendingen, livestreams, online video’s, virtuele producties en fotoshoots: deze maand ziet Studio Bocavista het levenslicht.

In het centraal gelegen en goed bereikbare Vianen vind je de nieuwste aanwinst van content- en creatiebureau Bocavista. Studio Bocavista bestaat uit twee studio’s en biedt alle faciliteiten voor uiteenlopende mediaproducties onder één dak.

Studio 1 is een broadcast studio voor livestreams, webinars en tv-producties. De totale oppervlakte is maar liefst 435 vierkante meter, en dankzij de overheaddeuren is de studio naar ieders wens om te bouwen.

Studio 2 is een green screen studio waar virtuele tv-, livestream en videoproducties tot leven komen. Het gigantische U-vormige scherm is om te toveren tot witte naadloze wand voor fotografie. Deze studio heeft een totale vloeroppervlakte van 242 vierkante meter.

De studio’s zijn los van elkaar te huren of aan elkaar te koppelen. Niet alleen de green screen van Studio Bocavista is knalgroen. Met zonnepanelen op het dak en zonder gasaansluiting is het nieuwe pand volledig zelfvoorzienend en de eerste écht duurzame studio van Nederland.

Geen nieuwkomers
Video, animatie, vormgeving, fotografie, content voor social media, livestreams, virtuele producties: Bocavista Content & Creatie produceert het allemaal, én loopt graag voorop. “We waren pionier in het vliegen met drones, 360 graden-producties en virtual reality”, vertelt mede-eigenaar en regisseur Bas Meuleman. Met succes: VR-productie The Night Watch werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes en een 360 graden-video voor de Efteling schopte het tot de genomineerden voor de Best Social Awards in de categorie video. Bocavista werd zelfs FD Gazelle 2021 en 2022: dé awards voor de snelst groeiende bedrijven van ons land.

Studio Bocavista is de opvolger van livestreamstudio NXT, een initiatief van Bocavista dat stamt uit de begintijd van de coronacrisis. Bas Meuleman: “Online uitzenden werd in die periode mateloos populair, en die trend duurt voort. NXT was state-of-the-art, maar met Studio Bocavista doen we er nog een schep bovenop. Met de ruimte en faciliteiten die wij nu in huis hebben, kunnen we een totaalpakket bieden – ook aan klanten die een stap verder willen met bijvoorbeeld virtuele shows. Bovendien wilden we graag een steentje bijdragen aan duurzaamheid.”

Mede-eigenaar en marketing en communicatie manager Nynke Meuleman: “Van het produceren van content tot het faciliteren van een opnamelocatie; indien gewenst kunnen wij álles uit handen nemen. Consistente communicatie is voor merken van essentieel belang en dat kunnen wij realiseren.”

Bron: Bocavista Content & Creatie/BM

Bericht delen