TubeTrending: Jesse Hoefnagels
zaterdag 19 oktober 2019

TubeTrending: Jesse Hoefnagels

In TubeTrending neemt Bas van Teylingen een YouTuber, YouTube-kanaal of -serie onder de loep. Eentje die hem recent in positieve of juist negatieve zin opviel. In deze aflevering artiest, YouTuber en creatieveling Jesse Hoefnagels.

STERKE PUNTEN
“Jesse is een achttienjarige YouTuber die parodieën en muziekvideo’s maakt, vooral géén vlogs! Tip: neem zijn content met een korreltje zout. Jesse heeft zichzelf alles aangeleerd en een compleet eigen stijl neergezet: die van een ware anti-held. Zijn video’s zijn niet strak en gelikt, hij zegeviert juist met slechte kwaliteit. Dát is de kunstvorm.”

CREATIVITEIT
“Origineel in de aanpak van redelijk saaie concepten: daar is hij een ster in. De dingen die Jesse doet, zijn niet heel uniek. Maar hoe hij het doet, is meer dan creatief. Zijn video’s hebben een hoog Villa Achterwerk-gehalte. De clip met Kid de Blits laat zien dat ‘ie mooie dingen kan maken, maar misschien liever voor slechte smaak kiest.”

ONDERSCHEIDEND
“Zijn kanaal Cjoelmovies is heel ‘gezond’: het gebeurt vaak dat het aantal views per video meer is dan het aantal aangesloten abonnees. En over dat anti-heldgehalte: daarin verschilt hij van de rest. Jesse schittert in kleding van Bart Smit of Jumbo en werkt met Hyves-achtige GIF’jes. Je verzint het niet.”

OVERALL RATING
4 sterren

Bron: BMY

Bericht delen