Regietalent gezocht voor nieuwe politiedramaserie Alpha 00
donderdag 20 juni 2024

Regietalent gezocht voor nieuwe politiedramaserie Alpha 00

Wil jij je verder ontwikkelen als regisseur in spanning, actie en menselijk drama? Dan is het nieuwe NTR-talentontwikkelingstraject iets voor jou.

De NTR zoekt zes aanstormende regisseurs voor de nieuwe dramaserie Alpha 00. Deze serie wordt geschreven door Simon de Waal (bekend van Het Gouden Uur en Sleepers) en geproduceerd door Horizon Film in opdracht van de NTR. Michiel van Jaarsveld (Het jaar van Fortuyn, Van der Valk) is showrunner en coach. De serie wordt ontwikkeld voor NPO 3.

Over de serie
Alpha 00 volgt een speciaal team van politie-specialisten dat tijdens de meest intense operaties vanuit een mobiel commandocentrum leidinggeeft op een heftig plaats delict. Elke aflevering presenteert een nieuwe, spannende zaak zoals gijzelingen, ontvoeringen of terroristische dreigingen. De serie biedt een onthullende kijk op de meest intense (fictieve) politiezaken in Nederland, verweven met een doorlopende verhaallijn over corruptie en persoonlijke trauma’s.

Jouw kans
NTR biedt zes regisseurs de kans om ieder een aflevering van 42 minuten te regisseren, die vanaf december 2024 gedraaid zullen worden. Je krijgt vakkundige begeleiding van Michiel van Jaarsveld, en werkt samen met scenarist Simon de Waal en zijn schrijfteam, bestaande uit Randy Oost en Yannick de Waal. Chafina Bendahman (producent van Rose Stories en Maya Creatives) staat je gedurende het traject bij als mentor. Het traject omvat ook workshops en inspiratiesessies van onder andere gerenommeerde makers.

Meer informatie is hier te vinden.

Bron: Horizon Film/NTR/BM

Bericht delen