Kelly (20) kwam uit de kast op het YouTube-kanaal van Kalvijn
Maandag 27 juli 2020

Kelly (20) kwam uit de kast op het YouTube-kanaal van Kalvijn

Hoe is het om je coming out te doen op een YouTube-kanaal met meer dan een miljoen abonnees? Kelly van Peer (20) weet het. “Ik deed mee aan een spelletje waarin Kalvijn in 30 seconden mijn seksuele geaardheid moest raden.”

“Aan het begin van de middelbare school begon ik te twijfelen over mijn seksuele voorkeur. Ik had het er weleens over met m’n moeder, maar dat waren altijd korte gesprekken. Eerlijk gezegd kan ik het me niet eens meer zo goed herinneren. Het stelde niet zoveel voor.”

Een beetje voor de gein besloot Kelly mee te doen aan het spelletje van YouTuber Kalvijn. Die had het niet bij het juiste eind. “Je bent hetero!” zei hij. Maar nee. “Ik ben bi!”, antwoordde Kelly lachend, waarna Kalvijn zei: “O ja, dat kan natuurlijk ook!”

Op het moment dat de video online stond, wisten Kelly’s ouders en zus nog niet dat Kelly biseksueel is. Ze had wel verteld dat ze meedeed aan een spelletje. Toen Kelly’s ouders het filmpje zagen schrokken ze een beetje. Ze hadden het fijner gevonden als ze het persoonlijk had verteld. “Maar ze konden er ook wel een beetje om lachen, want het was volgens hen echt iets voor mij om op deze manier uit de kast te komen.”

Bron: NPO 3FM/BM

Bericht delen