Amerikaanse YouTuber belaagd bij livestreamen in Amsterdam
dinsdag 25 juni 2024

Amerikaanse YouTuber belaagd bij livestreamen in Amsterdam

IShowSpeed is maandag in Amsterdam belaagd door honderden fans. De Amerikaanse YouTuber livestreamde zijn bezoek aan de hoofdstad waardoor fans zijn precieze locatie konden zien. De politie moest eraan te pas komen om hem veilig te escorteren.

De 25 miljoen volgers op YouTube konden live zien hoe de negentienjarige IShowSpeed op de pont over het IJ werd omsingeld door een grote groep fans. Zijn bodyguards konden niet voorkomen dat de fans hem belaagden. De politie moest ingrijpen en de YouTuber voor zijn eigen veiligheid afvoeren naar het bureau aan het IJdok.

Maar ook daar wachtten fans IShowSpeed weer op. Agenten vroegen hem te stoppen met livestreamen, zodat fans hem niet meer konden vinden. Dat verzoek werd door IShowSpeed, die eigenlijk Darren Watkins heet, genegeerd. Een woordvoerder van de politie zegt tegen AT5 dat niemand is aangehouden voor het belagen van de YouTuber.

Het filmpje van Watkins’ bezoek aan Amsterdam is in zijn geheel terug te zien op zijn kanaal. IShowSpeed staat vooral bekend om zijn livestreams en zijn voorliefde voor voetbal. Vanwege het EK reist hij momenteel door Europa. Tijdens zijn bezoek aan Amsterdam droeg hij een shirt van het Nederlands elftal.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen