TreurTeeVee

KoenijnTreurTeeVee is een donker komische televisieserie van het muziektheater-collectief Circus Treurdier waarin decor, animatie en muziek op inventieve wijze samenkomen. TreurTeeVee was voor het eerst te zien op vpro.nl waar in 2014 twee pilots zijn gepubliceerd die met behulp van crowdfunding zijn gefinancierd.

Een van de pilots werd daarna de grote winnaar van de 3LAB tv-week, waarna een volwaardige serie van vier afleveringen werd toegezegd die de VPRO vanaf vrijdag 13 januari uitzendt op NPO 3.

Zo is daar Yolanda (Ellen Parren) streng maar sexy, de kettingrokende psychotherapeute die haar eigen leven maar niet op de rit krijgt en opmerkelijke adviezen geeft. En Koenijn (Thomas Spijkerman), een zingende filosoof in konijnenpak. Soms een manische dictator, dan weer een spiritueel leider. Als eigentijdse Messias probeert hij te inspireren. Verder zien we Uusbief (Peter van Rooijen), de burgerlijkste man van de stad. Hij wordt gestalkt door zijn perverse fantasieën en is altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plek. En tot slot Frederik Kaak (Jan-Paul Buijs), de ijdele televisiepresentator, die in zijn honger naar roem met veel flair over lijken gaat.

Regie: Joost van Hezik. TreurTeeVee wordt geproduceerd door Pupkin (bekend van Aanmodderfakker, Van God Los en Riphagen) in coproductie met de VPRO.

Uitzending vanaf vrijdag 13 januari 2017 om 21.45 uur en de overige drie afleveringen om 21.30 uur op NPO 3.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Reacties zijn gesloten.