Article header image

Omroep Zender Museum moet verhuizen

De eigenaar van de bunker in Lopikerkapel waarin het Omroep Zender Museum gehuisvest is, heeft te kennen gegeven dat de organisatie deze locatie uiterlijk eind september 2017 moet verlaten. Dit betekent dat er na negen jaar een einde komt aan een stukje geschiedsbeschrijving op een unieke locatie.

De afgelopen maand is hard gezocht naar een manier om in ieder geval unieke objecten en het Nozema-archief (1935-2006) op zijn minst op te kunnen slaan.

Daarom is het Omroep Zender Museum opgelucht dat deze mogelijkheid is aangeboden door Alticom, eigenaar van veel grote communicatie- en datacentertorens in Nederland. Omdat de huidige huisvesting niet bepaald klein is te noemen ontstaat jammer genoeg wel de noodzaak om flink in te krimpen op de collectie. Ook zal het bezoeken van de nieuwe Alticom-locatie in IJsselstein niet mogelijk zijn.

Tijdens de Museumweek 2017 zal het in het weekeinde van zaterdag 8 en zondag 9 april 2017 voor het laatst mogelijk zijn het Omroep Zender Museum te bezoeken. Gedurende beide dagen bestaat ook de kans 'overtollige' materialen van het Omroep Zender Museum te bemachtigen.

Dit is niet het einde van het Omroep Zender Museum. De website blijft bestaan en de nieuwsbrief ook.

Bron: Omroep Zender Museum/BM

Terug naar overzicht