Suspects: crimeserie op basis van improvisatie

SuspectsVideoland komt nog dit voorjaar met de nieuwe crimeserie Suspects. In de Nederlandse remake van de succesvolle Britse reeks bijt het team Criminele Inlichtingen van de Amsterdamse politie zich vast in een achttal eigentijdse en moeilijk oplosbare misdaadzaken. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Jeroen Spitzenberger, Carly Wijs en Britte Lagcher.
De acteurs zijn voor een aanzienlijk deel aangewezen op hun improvisatietalent. Suspects wordt namelijk zonder scripts, slechts aan de hand van uitgebreide scenelijsten, geproduceerd. Suspects voelt door de improvisatie en de manier van draaien als een documentaire, maar is dat niet. De kijker wordt weliswaar gevoelsmatig in de actie geplaatst, maar Suspects bestaat uit fictieve verhalen. Er worden acht op zichzelf staande afleveringen gemaakt, waarbij het recept eenduidig is: een situatieschets van de misdaad, een onderzoek met meerdere verdachten en de oplossing van de misdaad.

In de afleveringen zijn behalve Spitzenberger, Wijs en Lagcher meer bekende acteurs te zien. Zo kruipen onder anderen Mark Rietman, Maarten Heijmans en Yootha Wong-Loi-Sing in de rol van verdachte. Susan Vlaanderen (Carly Wijs), Daan de Ridder (Jeroen Spitzenberger) en Liv Schouten (Britte Lagcher) vormen de kern van het team Criminele Inlichtingen van de Amsterdamse politie dat centraal staat in Suspects. Drie rechercheurs met ieder een onderscheidende aanpak.

Suspects wordt geproduceerd door Fiction Valley (Celblok H, Dokter Tinus, Noord Zuid). De regie is in handen van Anna van der Heide, Pollo de Pimentel en Hiba Vink.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Reacties zijn gesloten.