Edwin Valent
CEO Bruut Productions
Article-column header image
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
VorigeVolgende

Zonder voeding geen vaart

Woensdag 7 December 2016
Edwin Valent
CEO Bruut Productions
Edwin Valent, CEO Bruut Productions
 

Behalve dat het Bruut-team druk in de weer is voor AT5, RTVNH en 3FM, staat vandaag in het teken van inspiratie. Want zonder voeding geen vaart. En dat werkt twee kanten op: geven en nemen. Dan groeit iedereen.

Ik heb wat dat betreft veel te danken aan mijn oud taekwondo-leraar Wim van de Putte. De manier waarop hij zijn kennis overbracht was een enorme inspiratiebron voor mij, bijna een soort opvoeding. Hij leerde mij niet alleen de Koreaanse vechtkunst, maar ook de filosofie erachter: zelfbeheersing, integriteit, hoffelijkheid, doorzettingsvermogen en kennis. Hij liet zijn leerlingen samen groeien. Een mooi metafoor is dat je bij taekwondo er als leerling nooit op veroordeeld wordt als je iets nog niet kan. De leraar heeft de verantwoordelijkheid het goed en met geduld uit te leggen. Tot de leerling het kan. Ego is daarbij ondergeschikt. De kleur van je band bepaalt al je sterkte, een krachtmeting met je leerling is nutteloos. Je kan er echter wel voor zorgen dat iemand groeit naar een hoger niveau. Daar kan menig manager nog iets van leren.

Bij taekwondo kan je op een gegeven moment zelfs alleen nog een hogere graad behalen als je kennis overdraagt op een hoger niveau, bijvoorbeeld een boek schrijven of colleges geven over deze sport. Dat inspireert mij ook mensen mee te laten profiteren van de (media)zaken die ik heb mogen leren. En dan bedoel ik niet alleen aan mijn eigen team, maar ook daarbuiten; van groepen studenten tot hooggeplaatsten binnen een corporate. Zo geef ik via Speakers Academy speeches en colleges over media en zit er een boek over digitale transformatie in de pijplijn. Niet alleen kennis vergaren, ook delen. Zoals Wim bedoelde.

Om mijzelf vervolgens weer te voeden. Bijvoorbeeld met kennis uit de markt. Gewoon Snapchat blijven gebruiken tot het kwartje valt (viel niet mee), de straat op met Pokemon Go, een kijkje nemen bij een van de YouTube Spaces en weer even op bezoek bij CNN. Zo probeer ik mezelf scherp te houden. En zo zal ik vanavond TedXHilversum bezoeken, dat geheel in het teken staat van “Art of Engagement”. Volgens mij zijn er nog kaartjes over. Start 17 uur. Kom langs!

Heb een inspriatievolle dag en onthoudt: Bruut tot de laatste minuut.

Tot morgen!

Edwin Valent