Edwin Valent
CEO Bruut Productions
Article-column header image
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
VorigeVolgende

Van Sonos tot in je Tesla

Vrijdag 9 December 2016
Edwin Valent
CEO Bruut Productions
Edwin Valent, CEO Bruut Productions
 

Vandaag staat Bruut’s wereld in het teken van muziek. Zo zijn we druk bezig met onze eigen commerciële omroep BruteBeats.com. Een Engelstalig hip hop station dat op elk device over de hele wereld te beluisteren is. Van Sonos tot in je Tesla. Met programma’s vanuit Shanghai tot Amsterdam. In eerste instantie zou BruteBeats vooral een demo-kanaal voor visual radio zijn, maar het is inmiddels door de expertise van onder anderen Dick van Deelen en de liefde die we er vanuit Bruut dagelijks insteken, uitgegroeid tot een volwaardig station waar je 24/7 jouw verse portie hip hop kan halen. Gratis. Word Up!

En de technische component dan? Met BruteBeats willen we vooral laten zien hoe je in eigen beheer jouw gebruiker wereldwijd kunt bereiken zonder tussenkomst van distributiepartijen. Ook wel OTT (Over The Top) genoemd. Inderdaad, zoals een Netflix of Spotify. Daarom heeft Bruut samen met Vinson (onderdeel van het bekende Alkmaarse Triple-IT) een zogenaamde OTT-app ontwikkeld waarmee je jouw media direct aan je doelgroep kunt aanbieden. Dit product heet VinsonBeats. Omdat techniek niet altijd direct als sexy wordt ervaren, moet je dit vernuft aan mensen kunnen laten zien en voelen. Daarom is deze techniek ingezet voor de iOS app van BruteBeats. En als mensen daar mee spelen, snappen ze ineens de toegevoegde waarde. En daarom zijn er inmiddels al 3 partijen in Nederland die deze oplossing inzetten voor hun eigen mediadistributie.

Terug naar de muziek, middels een kleine ontboezeming. Elke vrijdag is ook mijn KINK FM Metallurgy dag. Jan Hoogesteijn, oud-directeur van KINK FM, heeft namelijk het merk KINK weer onder zijn hoede genomen en een succesvolle doorstart gemaakt. En omdat ik vijftien jaar geleden al vanuit Veronica Digitaal bij KINK was betrokken, draag ik graag weer een steentje bij, Ditmaal in de vorm van een wekelijkse Spotify Metalshow. Dat komt niet uit het niets; ooit was ik zanger van metalband Short Fused, samensteller van MTV-Rockzone, curator van 22-tracks en presentator van het VPRO metal-programma Bruut! Jep, je hebt hem. Bruut is de rode draad in mijn leven. Tot aan de bedrijfsnaam toe.

Het was mij een eer jullie een week lang van een dagelijkse column te mogen voorzien. Dank voor het lezen. En wat je ook doet: keep the spirit burning!

Bruut tot de laatste minuut.

Edwin Valent