Edwin Valent
CEO Bruut Productions
Article-column header image
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
VorigeVolgende

Pompende beats in Landsmeer

Donderdag 8 December 2016
Edwin Valent
CEO Bruut Productions
Edwin Valent, CEO Bruut Productions

Vandaag toeren we naar Landsmeer voor een andere klant: Q-dance. Zij zijn de entiteit op het gebied van hardstyle; zeg maar de bruutste hoek in het elektronische muziekspectrum. Q-dance heeft inmiddels events organiseren verheven tot een hogere kunstvorm. Als je ooit de mogelijkheid hebt om naar Qlimax of Defqon1 te gaan: doen! Al is het alleen maar voor de inspiratie, we hebben het namelijk niet meer over een festival maar een tot in de puntjes verzorgde experience.


En Q-dance doet dat wereldwijd. Of je nu in Chili of Australië naar een hardstyle event gaat, waarschijnlijk is het allemaal bedacht op dat industrieterrein in Landsmeer. Mediatechnisch is er iets bijzonders aan. Neem Defqon1. Van over heel de wereld strijken er jaarlijks 60.000 bezoekers neer in Biddinghuizen. Meer bezoekers dan Lowlands. Toch laat de ‘oude’ media deze events al jaren aan zich voorbij gaan. Geen radioshows, geen samenvatting op tv, amper een bericht in de krant. Online daarentegen doet een YouTube video van Defqon1 zo een paar miljoen views.

Het is dan ook niet gek dat steeds meer niches of digitaal behepten zich langzaamaan afkeren van radio en tv. Hun belevingswereld krijgt daar maar weinig aandacht. Gisteren op TedXHilversum was er ook zo’n treffend voorbeeld. Shanna Zwart is een bekende gamer die op Twitch (een interactief platform waar je live naar gaming kan kijken) binnen afzienbare tijd meer dan 40.000 volgers heeft die meekijken als zij een spelletje speelt. Een gemiddelde Eredivisie-club watertandt van zulke aantallen.

Q-dance begrijpt het belang van die ’nieuwe wereld’ en wil digitaal gas gaan geven. Daarom hebben zij nu aan Bruut Productions en All4Media gevraagd te helpen ervoor te zorgen dat ze meer worden dan een event-organisator. Ze willen de thuishaven zijn voor alle hardstyle-fans. Niet alleen relevant tijdens de 3 dagen Defqon1 in Biddinghuizen, maar 365 dagen urgent voor de fans. Voor alle hardstylende wereldburgers. Een mooie missie. Voor mij dus een dagje in de pompende beats om vanavond in stijl af te sluiten op de jaarborrel van Broadcast Magazine in Hilversum!

Ook vandaag: Bruut tot de laatste minuut.

Tot morgen!

Edwin Valent