Edwin Valent
CEO Bruut Productions
Article-column header image
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
VorigeVolgende

Jonge hondengevoel

Maandag 5 December 2016
Edwin Valent
CEO Bruut Productions
Edwin Valent, CEO Bruut Productions
Deze week mag ik u dagelijks voorzien van een inkijkje in mijn wereld, de wereld van Bruut. Om gelijk lekker intiem te beginnen: één van mijn ochtendrituelen is dat ik tijdens het ontbijt altijd de samenvattingen kijk in de NBA app. Heerlijk. Niet alleen omdat Amerikaans basketbal de mooiste competitie van de wereld heeft, maar vooral omdat de NBA het voor elkaar heeft gekregen elke fan, waar ook ter wereld, een optimale beleving te geven. Voor een bescheiden maandbedrag, zit je altijd op de eerste rij. Hét voorbeeld van hoe je een media-oplossing voor je merk kan laten werken.

Na mijn dagelijkse dosis NBA stond ik vanochtend nog wel even voor de spiegel te mijmeren. Want voor zo’n column ga je toch eens terugtellen. Ook al voel ik me nog steeds een jonge hond, ik heb toch al weer 20 jaartjes op de teller staan in deze gekke mediawereld. 17 jaar in vaste dienst voor bedrijven als Talpa, MTV, VARA, VPRO, SBS en LBi. En de laatste 3 jaar middels mijn eigen bureau Bruut Productions. Ook al ben ik nu een veertiger, dat jonge hondengevoel van dingen beter weten en anders willen doen was exact de reden om dit bureau op te richten. Zeg nou zelf; het is in ieder geval minder cliché dan een midlife crisis motor aanschaffen.

Inmiddels bestaat Bruut Productions uit 9 Bruut-experts en doen we vooral Digitale Transformaties, van strategie tot implementatie, bieden we OTT-oplossingen (populair gezegd: Netflix-modellen), hebben we een eigen commerciële omroep genaamd BruteBeats en bedenken en maken we mediaformats (van TV tot YouTube) voor onder andere AT5, NPO, Q-Dance, 3FM, United Broadcast, RTV NH en Radio 538. Wat ons verhaal is achter deze buzzwords, kleur ik deze week met plezier verder voor je in.

Vandaag staat mijn dag in ieder geval in het teken van dat laatste: mediaformats. Recentelijk zijn we namelijk een samenwerking aangegaan met Southfields (de handtekening is net droog), om gezamenlijk geïntegreerde sportformats te bedenken en uit te rollen. Ik mag er helaas nog niet veel over vertellen, maar wat ik wel kan zeggen is dat het format waar we nu aan werken van alles met mijn ochtendritueel te maken heeft...

Heb een mooie dag: Bruut tot de laatste minuut! Tot morgen.

Edwin Valent