Article-column header image
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
VorigeVolgende

Jan de Pijper

Maandag 17 Augustus 2015
Of ik het nieuwe seizoen wil aftrappen van De week van, terwijl er traditioneel in de maand augustus toch weinig te melden valt in televisieland...
 

Maar niet geheel toevallig zijn wij als Facility House deze maand druk in touw. Onder meer voor Omroep Gelderland. Vier weken lang gaan we met één van onze meercamerawagens elke werkdag een dorp of stad in de provincie langs en maken daar een live programma. Dit jaar mogen we dit al weer voor de zesde keer op rij doen.

Even voorstellen wellicht? Ik ben Jan de Pijper en ben samen met Frank Vugs en Huyp Pieterse eigenaar/directeur van Facility House, het leukste facilitaire bedrijf van Nederland :-). Toen ik 25 jaar geleden met mijn eerste regiewagen onder de naam Viditech bij RTV Oost voor de deur stond, had ik niet durven dromen aan welke geweldige programma’s we tegenwoordig mogen meewerken, samen met mijn geweldige team natuurlijk en de freelancers waarmee we veel werken. Deze week zal ik stilstaan bij een aantal van deze producties maar vooral ook bij wat mij én Facility House zoals bezig houdt. En dat is vooral mooie programma’s maken voor producenten en omroepen, met passie en plezier.

Zoals gezegd zijn we nu dagelijks in de weer voor Zomer in Gelderland. We zijn alweer in week drie beland en vandaag staat de gemeente Ingen op het programma. Tijdens het programma worden inwoners actief betrokken, in spelletjes, reportages en gesprekken. En dat alles onder leiding van een geweldig en enorm enthousiast productieteam. Ik vind het fantastisch dat de regionale omroepen dit soort programma’s blijven maken, het zijn niet de goedkoopste producties maar men gaat letterlijk bij de doelgroep op bezoek en kweekt hiermee goodwill en het nodige draagvlak. De functie van regionale, maar ook lokale omroepen wordt veelal onderschat in Den Haag. Kom eens kijken bij een uitzending zou ik zeggen, en ervaar het zelf.

Zo’n 25 jaar geleden begonnen wij met werken voor regionale omroepen en hoewel we steeds meer voor landelijke omroepen en producentenwerken, vullen de ‘regionalen’ nog steeds een groot deel van onze agenda en daar ben ik best trots op. Ik hoop maar dat dit te maken heeft met onze kwaliteit, persoonlijke aanpak en betrokkenheid.

Ook voor Omrop Fryslan mochten we de afgelopen weken weer een aantal kijkcijferkanonnen vastleggen: de ‘PC’ Kaatsen en het Fierljeppen bijvoorbeeld. In Friesland zijn deze evenementen net zo groot als bijvoorbeeld het carnaval onder de rivieren, waar we voor L1 weer veel voor doen. RTV Oost heeft de Military van Boekelo en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik hoop dat in de nieuwe clusters van regionale omroepen er ruimte blijft voor het brengen van regionale folklore, cultuur en sport. Als Facility House denken we in elk geval graag mee hoe dit te doen, voor radio, tv en uiteraard internet.

Jan de Pijper
Directeur/eigenaar Facility House